Kép

Kép

Kategóriák

2013. április 6., szombat

ZABLÁNGOS



Szeretem a zabpelyhet......... Rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, könnyen emészthető és igazán laktató étel készülhet belőle. Felhasználása igen sokrétű lehet, töltelékekbe, kásának, joghurtba, kefirbe keverve, fasírtokhoz és még sorolhatnám. Amit most mutatok, az egy igazán gyorsan elkészíthető, nagyon laktató étel, ami egész napra biztosítja az energiát, épp ezért én reggelire szoktam fogyasztani. Sós változata tejföl és sajt rátéttel, de lehet rá pirított szalonnát is tenni, vagy ami épp eszünkbe jut. Édes változatához lekvár illik.


Hozzávalók 1 személyre:

  • fél csésze aprószemű zabpehely (én a Lidl kék csomagolású zabpelyhét szeretem)
  • tej
  • 1 egész tojás
  • só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zabpelyhet felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje, majd hagyjuk, hogy teljesen magába szívja. Ez lehet 10 perc, de lehet több is, zabpehelytől függ. Ez idő alatt, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört vagy lereszelt fokhagymát és összekeverjük a tejben ázott zabpehellyel. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd a masszát beletéve, kanál segítségével ellapogatjuk benne. Nem kell megijedni, össze fog állni! Pirosra sütjük az egyik felét, majd mint a palacsintát, feldobva, megfordítjuk! Ez a legjobb módszer, így tuti nem esik szét fordításnál! Másik felét is pirosra sütjük, majd a kedvenc feltétünkkel, esetemben tejföllel , pirított szalonnakockákkal és reszelt sajttal forrón tálaljuk. Nem egy mutatós étel, de az íze mindezért kárpótol! 
Ha az édes változatát szeretnénk elkészíteni, egyszerűen kihagyjuk belőle a fokhagymát és a borsot, majd lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése