Az alaprecept Limara fahéjas kalácsa itt, kicsit más formába öntve. Nagyon szeretjük a fahéj ízét, ezért ilyen-olyan formában, sokszor kerül az asztalra. 
Hozzávalók: 
- 60 dkg liszt
 - 1 csipet só
 - 1 ek.tejpor
 - 3 ek. cukor
 - 1 egész tojás
 - 1 sárgája
 - kb. 3 dl tej
 - 6 dkg olvasztott vaj
 - 2,5 dkg élesztő
 
Töltelék: 
- kb.8-10 dkg olvasztott vaj
 - fahéjas cukor ízlés szerint
 
Elkészítés:
A szokásos módon, az vaj kivételével mindent beleteszek a dagasztógépbe, elindítom a programot, majd kb. 10 perc után teszem hozzá a 6 dkg olvasztott vajat. Még dagasztom 10 percig, majd a gépet kikapcsolva, duplájára kelesztem a tésztát. Lisztezett felületre borítom, majd 2-3 darabba vágom, attól függően, milyen formákat szeretnék adni a kalácsnak. Kinyújtom vékonyra, megkenem olvasztott vajjal, megszórom fahéjas cukorral, megformázom, és sütőpapíros tepsire rakosgatom őket. Megkenem egy kis cukros tejjel a tetejüket és amíg a sütő el nem éri a 180 fokot, hagyom őket pihenni, majd szép pirosra sütöm. Tűpróba itt sem árt.
Ezen a linken nagyon jól látható a pillangó formázása: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2BNmptUC52Y#
Jó étvágyat
.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése