Kép

Kép

Kategóriák

2013. április 26., péntek

BARACKLEKVÁROS BUKTA


Ma nagylányom Szandi buktát sütött! Annyira szépek lettek, és olyan büszke vagyok rá, hogy muszáj megmutatnom..... A kelt tészta alapját Limara blogjában találhatóak szerint készítette....

Hozzávalók: 
  • 600 gramm liszt
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • 2 sárgája
  • 3 dl tej
  • 25 gramm élesztő
  • 60 gramm lágy vaj
  • sütésálló baracklekvár
  • 1 tojás a tetejére a kenéshez

Elkészítés:

Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, közepébe ütjük a tojást és a sárgákat, hozzáadjuk a vajat, tejet és a felfutott élesztőt. Dagaszthatjuk kézzel, vagy a kenyérsütőgép üstjen is. Szép hólyagos, rugalmas tésztát kapunk. Hagyjuk duplájára kelni, majd lisztezett felületre borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 8 cm-es négyzetekre vágjuk, megtöltjük lekvárral és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, nem túl szorosan egymás mellé, hogy legyen helyük kelni, de a tepsit mégis kitöltsék. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, addig a buktáink szépen pihennek és kelnek. Tetejüket megkenjük tojással, majd kb 30 perc elteltével betesszük a sütőbe. Szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivéve, hagyom a tepsiben hűlni..... Porcukorral meghintve tálaljuk....



Jó étvágyat!