Kép

Kép

Kategóriák

2013. április 7., vasárnap

GOMBAKRÉM LEVES




Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg vargánya 
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kk. liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3 dl víz
  • 0,5 dl fehérbor
  • só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés:


A felhevített vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és sózzuk borsozzuk. Ha összeesett, kiveszünk belőle pár kanálnyit, a többire rászórjuk a kiskanálnyi lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Forralunk rajt egyet, majd a tűzről levéve, összeturmixoljuk. beleöntjük a fehérbort és a tűzre visszatéve, kiforraljuk. A félretett gombát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor a krémleves tetejére szórjuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt.


Jó étvágyat!