Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
 - 20 dkg vargánya
 - 5 dkg vaj
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - 1 kk. liszt
 - 1 dl tejszín
 - 3 dl víz
 - 0,5 dl fehérbor
 - só, bors, petrezselyemzöld
 
Elkészítés:
A felhevített vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és sózzuk borsozzuk. Ha összeesett, kiveszünk belőle pár kanálnyit, a többire rászórjuk a kiskanálnyi lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Forralunk rajt egyet, majd a tűzről levéve, összeturmixoljuk. beleöntjük a fehérbort és a tűzre visszatéve, kiforraljuk. A félretett gombát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor a krémleves tetejére szórjuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése