Kép

Kép

Kategóriák

2013. április 2., kedd

TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS, PETREZSELYMES GALUSKÁVAL




Hozzávalók: 
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. mangalica zsír
  • fél kiló csiperke gomba
  • fél kiló laska gomba
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, bors pirospaprika, erős paprika
  • 1 tojás
  • víz
  • liszt
  • petrezselyem
Elkészítés:

Előveszünk egy tetszőleges lábast, és a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk  a hagymát.
Rátesszük a nagyobb szeletekre vágott gombákat, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már összeesett és levet eresztett, rászórjuk a pirospaprikát. Kevés vizet aláöntve, időnként megkeverve, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Ekkor levesszük a fedőt és hozzáadjuk a tejfölt. Összekeverjük és pár percig főzzük, ha kell utána ízesítünk.
Egy nagy lábasban felteszünk vizet, majd amikor már majdnem forr, elkészítjük a galuskát.
Egy tálba beleütjük a tojást, ezt villával egyneművé keverjük, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem nagy részét, majd felöntjük, annyi vízzel, amennyi galuskát szeretnénk készíteni. Én most kb. fél liter vizet adtam a tojásos keverékhez. Kicsit összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű legyen. Ezzel már csak épp összeforgatom, nem kell simára keverni! Közben a vizünk felforrt, dobok abba is egy teáskanál sót, egy kis olajat, majd beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük.
Tálaláskor a galuska tetejére teszek a gombapaprikásból, kicsi tejfölt rá, és megszóróm a maradék petrezselyemzölddel.


Jó étvágyat!