Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 29., péntek

SAJTOS CSIGA




Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk, só
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 25-30 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat beleteszem a dagasztóba, és 20 perc alatt kidagasztom. Kikapcsolom a gépet, és hagyom duplájára kelni, majd ha megkelt, lisztezett felületre borítom. Téglalap alakúra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom jó alaposan reszelt sajttal, őrölt köménnyel és szorosan feltekerem. Ez akkora adag, hogy nyújtódeszka nagyságúra szoktam kinyújtani. Aki könnyebben bánik a kisebb tésztamennyiséggel, vagy kicsi a helye, az vegye ketté , és úgy készítse el. Feltekerés után 5 centis darabokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, egymástól távolabb, tetejüket megszórom még reszelt sajttal, és amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, pihentetem. Szép pirosra sütöm őket. 



Jó étvágyat!