Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 25., hétfő

PIZZA




Lányaim imádják a pizzát, így elég sokszor fordul meg a konyhában, hiszen sokkal finomabb a házi, mint amit rendelni lehet.

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz (lehet több is, lisztfüggő)
  • 0,8 dl olivaolaj
  • 1 tk. só
  • oregáno
Mártáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • kevés víz, ha szükséges
  • oregánó, bazsalikom, só, bors, cukor
Feltéthez:
  • ki mit szeret
  • sajt
Elkészítés:

A tésztához valókat a már megszokott módon, kenyérsütőgép üstjébe teszem, és 20 perc alatt kidagasztom. 
Ha kész, duplájára kelesztem. Ez alatt az idő alatt elkészítem a paradicsom szószt. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre dinsztelem, hozzáadom a paradicsom pürét, az átnyomott fokhagymát, fűszereket, kevés vizet ha igényel és sűrűre főzöm.
Ha a tészta megkelt, sütőpapírral bélelt gáztepsibe nyújtom, és 180 fokon kicsit elősütöm. Amikor a tészta teteje már kezd "szilárdulni", kiveszem és megkenem a paradicsom szósszal, majd az általunk kedvel feltéttel sűrűn megpakolom, megszórom bőségesen sajttal és készre sütöm.



Jó étvágyat!