Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 25., hétfő

KAKAÓSCSIGA







Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. tejpor
  • csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 1 egész tojás, 1 sárgája
  • kb. 2,5 dl tej (lisztfüggő)
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • cukrozott kakaó
Tetejére:
  • 1 tojás
Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a vaj kivételével, mindent a kenyérsütőgép üstjébe helyezve, elindítom a dagasztó programot. Körülbelül 10 perc után, hozzáadom az olvasztott vajat is, és tovább dagasztom. Ha lefutott a program, nálam ez 20 perc, akkor a kalácstésztát duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen kb, 0,5 centis vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és bőven megszórjuk a cukrozott kakaóval. Majd feltekerjük és kb 5 centiméteres darabokra vágjuk. Mi magasan szeretjük a csigát, persze aki a vékonyabbakat részesíti előnyben, az vághatja kisebb darabokra is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és megkenjük a tetejüket felvert tojással. Mi szeretjük ha csigák szép kerek formát vesznek fel, így egymástól távolabb teszem őket, mert még megkelnek, és amíg a sütő be nem melegszik, pihentetjük.
180 fokon sütjük.

Jó étvágyat!