Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 25., hétfő

KISCSIBÉK HÚSVÉTRA





Hozzávalók:
  • 3 dl tejszín (lisztfüggő)
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 mk. só
  • 3 ek. burgonyapehely vagy 2 ek. tejpor
  • 4 ek. cukor
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Ha az élesztő is felfutott, ezt is hozzátesszük, majd elindítjuk a dagasztóprogramot. Ha kevés lenne a folyadék, öntünk még hozzá tejet vagy tejszínt. 20 perc elteltével, a gépet kikapcsoljuk, és a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és 16 egyenlő részre osztjuk. Az első gombócból rudat sodrunk, majd "csomót kötünk rá, a lenti ábra alapján. Ollóval bevagdossuk a farkát, még 1-2 helyen megcsipkedjük, szeme helyére borsot teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, majd amíg a sütő bemelegszik 180-200 fokra, pihentetjük. Tűpróbáig sütjük.


Jó étvágyat!