Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 25., hétfő

ANANÁSZOS CSIRKEMELL





Ha gyorsan kell összedobni valami egyszerű, de finom fogást, akkor szívesen ajánlom. Nagyon ízletes és mutatós húsétel.


Hozzávalók:
  • 4 nagyobb csirkemell
  • ananászkarikák
  • sajt
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • kevés olaj
Előkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, majd kettévágjuk és enyhén kiklopfoljuk. Néhány helyen bevagdossuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak fel. Fűszerezzük és félretesszük. Én ezt előző este szoktam megcsinálni kicsi olajjal megkenve, így a fűszer jobban érvényesül. Az ananászkarikákat lecsepegtetjük, vagy ha frissből készítjük, meghámozzuk és felszeleteljük. A sajtból szeleteket vágunk.

Elkészítés:

Serpenyőbe kevés olajon, a csirkemellszeletek minkét oldalát pirosra sütjük. Egy tepsibe beleöntjük a visszamaradt olajat, beletesszük a megpirított csirkemelleket, mindegyik tetejét befedjük ananászkarikákkal és sajttal. A sütőt beállítjuk grill fokozatra és amíg a sajt rá nem pirul, sütjük.
Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!