Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 25., hétfő

PUDINGOS ALMAKRÉMMEL TÖLTÖTT CSAVART BRIÓS





Hozzávalók: 
  • 2 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg joghurt
  • 60 dkg liszt
  • fél csomag mazsola
  • 1 tojás a kenéshez
Töltelékhez:
  • 7 nagy alma
  • cukor
  • fahéj
  • 1 vaníliás puding
  • 3 dl almalé
Elkészítés:

A tészta hozzávalói kenyérsütőgép üstjébe teszem és 20 perc alatt kidagasztom. Ha végzett, kikapcsolom a gépet és duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom, lereszelem, majd a levéből kinyomom. Az így kapott almaléből 3 dl félreteszek, a többit örömmel megiszom. A pudingport kikeverem a cukorral és az almalével, majd mikróba sűrűre főzöm, és kihűtöm. az almához hozzákeverem a fahéjat, majd a hideg pudingot, kóstolás után ha kell még édesítem. Közben a megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, és 24 egyenlő részre osztom. Az első gombócot vékonyra nyújtom, teszek rá az almás töltelékből, majd a következő vékonyra nyújtott lapot ráhelyezem. Derelye vagy pizza vágóval 1 cm távolságra bevagdosom, de nem vágom át, a szélétől 0,5 cm-re megállok. Kicsit széthúzzuk, majd összetekerjük, és mint a kígyót gömbölyítjük. A folyamatábrán szépen látszik a menete.... Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem tojással és amíg a sütő felmelegszik 180 fokra, addig pihentetem. Tűpróbáig sütjük. Még forrón megkenem olvasztott vajjal és megszórom kristálycukorral.


Jó étvágyat!