Kép

Kép

Kategóriák

2013. március 25., hétfő

ALMARÓZSA




Valamelyik nap, az interneten böngészve akadtam rá, erre a nagyon mutatós és igazán finom süteményre.
Megmondom őszintén, nem tudom ki volt az értelmi szerzője, de ezúton is köszönöm neki, nagy sikere volt!

Hozzávalók: 
  • 1 csomag levelestészta (400 gramm)
  • 4-5 darab piros alma
  • ízlés szerint cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • fahéj
  • 2 ek. citromlé
  • 1,5 liter víz
Előkészítés:

Az almákat megmossuk, hámozatlanul félbevágjuk,kivesszük a magházat, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. A vizet a cukorral és a citromlével felforraljuk, és az almaszeleteket rövid időre, 1-2 percre beledobjuk. Csak annyi ideig kell a vízben hagyni őket, amíg kicsit megpuhulnak, formázhatóvá válnak. Majd óvatosan, hogy ne törjenek össze kivesszük. Papírtörlőre, egymás mellé helyezzük őket és félretesszük. Ez a legmacerásabb része az egésznek, a többi már gyerekjáték.
A levelestésztát nyújtsuk ki vékonyra, és éles késsel vagy derelyevágóval szeleteljük fel kb. 2-2,5 cm-es csíkokra.
Keverjük össze a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd szórjuk rá a levelestésztára. Sodrófával vagy tésztasimító hengerrel kicsit nyomjuk bele a tésztába, így nem fog kiszóródni feltekerés közben.
Az almaszeleteket fektessük a tésztacsíkokra úgy, hogy fedjék egymást és lelógjanak a tészta csíkról.
A tészta végétől kb. hagyjunk el 2 centiméteres részt, ide már nem tegyünk almát, ezt a szoros feltekerés után, hajtsuk a rózsa alá.
Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a rózsákat, és 180 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha nagyon pirulna az alma széle, dobjunk rá fóliát nehogy megégjen.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp: 

Ha megsültek a rózsák, hagyjuk a tepsiben kihűlni, könnyebb lesz felszedni a papírról. Ebből az adagból nekem 12 darab almarózsa lett.

Jó étvágyat!