Imádom a gombát és a csirke alsó combokat, így ma, ezt a kettőt párosítottam össze. Lássuk hogy készítem én....
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 db csirke alsó comb
 - 8 db csiperkegomba
 - 50 gramm vaj
 - 1 fej vöröshagyma
 - só, bors
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 csokor petrezselyemzöld
 - 1 szál rozmaring
 - 2 dl víz
 - 1 dl tejszín
 - 1 dl fehérbor
 - kevés liszt
 
A tésztához:
- 250 gramm kagylótészta
 - 2 ek. medvehagyma krém
 
Elkészítés:
A csirkecombokról lehúztam a bőrt, sóztam, borsoztam, majd egyesével lisztbe forgattam és a felforrósított vajon, minden oldalukat szép pirosra sütöttem.
A visszamaradt vajban megpároltam az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadtam a vastagabb szeletekre vágott gombát, préselt fokhagymát, rozmaringot, apróra vágott petrezselyemzöldet, egy kis borsot, megsóztam és fedő alatt pár percig, míg a gomba össze nem esett, sütöttem. Visszatettem a csirkecombokat a gombás szaftba, öntöttem rá 2 dl vizet és fedő alatt tovább pároltam. Amikor a vizet elfőtte, hozzáöntöttem a bort és készre főztem. A végén belekevertem a tejszínt is és összeforraltam.
A tésztát bő, sós vízben puhára főztem, majd amikor elkészült, összekevertem a felforrósított medvehagyma krémmel. A kettőt együtt tálaltam.
A tésztát bő, sós vízben puhára főztem, majd amikor elkészült, összekevertem a felforrósított medvehagyma krémmel. A kettőt együtt tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése