Kép

Kép

Kategóriák

2013. május 20., hétfő

GALUSKA avagy NOKEDLI


Sokan kérték tőlem a galuska receptjét.... Nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető köret, lássuk én hogy készítem.

Hozzávalók:
  • 400 gramm liszt
  • 2 ek. búzadara
  • 2 kk. só
  • 4 dl víz
  • 3 tojás
Egy nagy fazékban odateszek vizet forrni, amit sózok és egy pár csepp olajjal gazdagítok.  
A tojásokat egy tálba ütöm, villával kicsit összekeverem, majd hozzáadom a sót és a vizet. Kicsit elkeverem, majd beleöntöm a lisztet és a búzadarát. Nem szabad teljesen simára keverni, épp elég annyira, hogy nagyjából összekeveredjen, a többit megoldjuk szaggatás közben. Ha víz felforrt, beleszaggatom a galuskákat és újraforrástól számítva 1 percig főzöm, majd leszűröm. Kicsit átöblítem, majd tálba téve egy kis olajjal összekevertem.... Lehet petrezselyemzölddel, snidlinggel, medvehagymával vagy tetszés szerinti zöld 
fűszerekkel is gazdagítani.


Jó étvágyat!