Kép

Kép

Kategóriák

2013. május 23., csütörtök

FOKHAGYMAKRÉMLEVES


Náluk sűrűn előforduló krémleves, nagyon szeretjük. Hamar elkészül, és egy hidegebb napon igazán jólesik.

Hozzávalók:
  • 50 gramm vaj
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1,5 ek. liszt
  • 3 dl tejszín
  • 1 liter húsleves vagy víz
  • bors
  • ha vizet használunk, akkor 1 házi levesalap
A felolvasztott vajon pár percig párolom a megpucolt és áttört fokhagymát, majd megszórom liszttel, és egy  kevés őrölt borssal. Felengedem a tejszínnel és az alaplével, megsózom, majd újraforrástól számítva 10 percig főzöm. Én tálalás előtt átszűröm, mert a család nem szereti ha a leves "darabos".....
Legfinomabb cipóban tálalva, de ennek híján reszelt sajttal bőven megszórva, egy kis szalonnapörccel gazdagítva is isteni! 


Jó étvágyat!