Kép

Kép

Kategóriák

2013. június 18., kedd

TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES


Hozzávalók:
  • 150 gramm friss zöldborsó
  • 2 szál friss petrezselyemgyökér ( elég kicsi szálak)
  • 3 szál friss sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 fej vargánya (csak az íze végett)
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 házias levesalap
  • cérnametélt
A zöldségeket alaposan megmosom és megpucolom. A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát karikára, a karalábét kockára, a petrezselyemzöldet apróra, a gombát szeletekre vágom. A borsót kifejtem a héjából és a szép egészségeseket félreteszem. Egy kevés olajat hevítek majd rádobom a sárgarépát, zöldséget, borsót, gombát és a petrezselyemzöldet, majd fedő alatt pár percig párolom. Közben 2-3 liter vízbe beleteszem a borsó héját és felforralom. A víz mennyisége mindig attól függ, ki-milyen sűrűségű levest szeret. Miután felforrt a víz, pár percig főzöm, majd a levet leszűröm. A zöldségekre teszek pirospaprikát, sót és borsot, majd felöntöm a leszűrt lével. Dobok bele egy egész vöröshagymát és a házias levesalapot, majd készre főzöm. Amikor minden puha kiveszem a hagymát és beleteszem a metéltet. Pár percig forralom és lehet tálalni. Fantasztikus tavaszi ízharmónia friss zöldségekből, mindenkinek csak ajánlani tudom.


Jó étvágyat!