Hozzávalók:
- 1 kg hámozott, magozott sárgabarack
 - 50 gramm vaj
 - ízlés szerint cukor
 - vaníliaaroma
 - 1 dl fehérbor
 - őrölt fahéj
 - 1 ek. vaníliás pudingpor
 - 2 dl tejszín
 - víz
 
A vajat felolvasztom majd ráteszem a az összevágott barackokat. Szórok rá cukrot, őrölt fahéjat, teszek bele vaníliaaromát, ráöntöm a bort és jól összekeverem. Annyi vizet öntök hozzá, hogy a barackokat ellepje. Pár percig főzöm, majd bitmixerrel pürésítem. Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet önteni hozzá. A vaníliapudingot kikeverjük a tejszínnel és hozzáöntjük a leveshez. Kiforraljuk, majd hideg vízben kihűtjük és tálalásig hűtőbe tesszük. Tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk fahéjjal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése