Kép

Kép

Kategóriák

2013. július 19., péntek

SÁRGABARACK KRÉMLEVES



Hozzávalók:
  • 1 kg hámozott, magozott sárgabarack
  • 50 gramm vaj
  • ízlés szerint cukor
  • vaníliaaroma
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt fahéj
  • 1 ek. vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín 
  • víz
A vajat felolvasztom majd ráteszem a az összevágott barackokat. Szórok rá cukrot, őrölt fahéjat, teszek bele vaníliaaromát, ráöntöm a bort és jól összekeverem. Annyi vizet öntök hozzá, hogy a barackokat ellepje. Pár percig főzöm, majd bitmixerrel pürésítem. Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet önteni hozzá. A vaníliapudingot kikeverjük a tejszínnel és hozzáöntjük a leveshez. Kiforraljuk, majd hideg vízben kihűtjük és tálalásig hűtőbe tesszük. Tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk fahéjjal.


Jó étvágyat!