Egy cseppet sem könnyű ételt hoztam mára, ám amikor megláttam a pultban a gyönyörű csontozatlan csülköket, nem tudtam neki ellenállni. Nagyon szeretjük, kevés is elég belőle, hiszen nagyon laktató.
Hozzávalók a pácoz:
- 1-1,5 dl olaj
 - 2 ek. mustár
 - 1 ek. méz
 - 2 szál rozmaring
 - 4 gerezd fokhagyma
 - frissen őrölt feketebors
 - só
 - pirospaprika
 - őrölt kömény
 - 5 db kicsontozott csülök (nekem ez 1,90 kg volt)
 - 2 fej fokhagyma
 - 1,5-2 dl fehérbor
 
A rozmaringról lecsipegettem a leveleit és apróra vágtam. Egy kisebb tálkába beleöntöttem az olajat,  mustárt, mézet, a rozmaringot, az átnyomott fokhagymát, sóztam, borsoztam, tettem bele kevés őrölt köményt és pirospaprikát, majd alaposan összekevertem. Nyugodtan kóstoljuk meg és ha valamelyik fűszerből többet tennénk, akkor javítsunk az ízén. 
A húst megmostam, majd elővettem egy tepsit. Az elkészített páccal alaposan bekentem a húsokat, majd 1-2 fej fokhagymagerezdet pucolatlanul rászórtam. Aláöntöttem a bort és fóliával letakarva 1,5-2 órát sütöttem 180 fokon. 
Amikor már vajpuha levettem a fóliát és átkapcsoltam grillre a sütőt. Mindkét felét szép pirosra sütöttem. 
Ha sütés közben kellene alá még folyadék, pótoljuk borral vagy vízzel. A sült fokhagymánál finomabb nincsen, csak ki kell nyomni a héjából és máris ehető! 
Petrezselymes burgonyával és tejfölös uborkasalátával tálaltam.
A petrezselymes burgonyához megfőztem a krumplikat majd leszűrtem. A sülthús visszamaradt zsírjában pirítottam zsemlemorzsát, rászórtam az apróra vágott petrezselymet, átforgattam 1-2 keveréssel és ráöntöttem a megfőtt burgonyára. Alaposan összeráztam és tálaltam. 
Jó étvágyat! 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése