Kép

Kép

Kategóriák

2013. július 15., hétfő

GYÖMBÉRES-ANANÁSZOS CSIRKEMELL CSÍKOK


Ha szeretitek a hús és gyümölcs párosítást, akkor ez biztos sikert fog aratni! Semmi extra, mondhatnám rém egyszerű recept, hamar készen van, még az is el tudja készíteni, akinek most lesz először fakanál a kezében. 
Mi nagyon szeretjük, pedig mondhatnám azt is, hogy a család elég "parasztgyomrú" és ez a fogás még véletlenül sem illik ebbe a kategóriába! Ennek ellenére a férjem is odavan érte!

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 doboz Pilos főzőtejszín (500 ml és 20%-os)
  • friss ananász vagy 1 kis dobozos darabolt ananászbefőtt (340 gramm nettó töltősúly)
  • olaj
  • 1,5-2 ek liszt
  • bors
  • vegeta
  • őrölt gyömbér
  • ízlés szerint mazsola

A csirkemelleket megmosom,  kettészelem hogy vékonyabb legyen, majd keskeny csíkokra vagy kockákra darabolom. A vöröshagymát apróra vágom, majd kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a húst és  "pirosra" sütöm. Először ki fog fehéredni, majd kiadja magából a vizet és ezután lehet megpirítani. Sózom, borsozom, teszek rá gyömbért, vegetát, összeforgatom és öntök alá egy kevés vizet. Pár perc múlva  a csirkemell csíkok meg is puhulnak. Szórok rá 2 evőkanál lisztet, összekeverem, majd felöntöm a tejszínnel. Ha szükséges kevés vizet még lehet alá önteni, függ attól is milyen tejszínt használunk! Teszek rá még vegetát ha nem lenne elég sós, majd beleteszem a darabolt ananászt. Összeforralom és párolt rizzsel tálalom. Tetejét megszórom mazsolaszemekkel vagy a párolt riszt gazdagítom vele. Ha konzerv ananászból készítem, akkor a levét leöntöm, csak a gyümölcsre lesz szükségünk belőle.



Jó étvágyat!