Kép

Kép

Kategóriák

2013. szeptember 29., vasárnap

PÉKKIFLI





Hozzávalók:
  • 600 gramm liszt ( én most ebből 100 grammot rozslisztre cseréltem)
  • 25 gramm friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csapott ek. só
  • 1 kk. cukor
Töltelék:
  • 50 gramm vaj
Kenéshez:
  • 1 tojás sárgája
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot majd belemorzsolom az élesztőt. A liszteket átszitálom, hozzáadom a vizet, olajat, sót és a felfutott élesztőt, majd alaposan kidagasztom... Nekem valamiért nem kellett bele a 3 dl víz, de ez lisztfüggő. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Meglisztezem, majd hagyom duplájára kelni. Ha megkelt 16 darabba vágom, gombócozom, majd 10-15 percet hagyom pihenni. Ezután oválisra nyújtom, felső részét derelyevágóval bevagdosom, alsó felére vajat kenek.


Alulról kezdve feltekerem és akár egyenesen, akár meghajtva, sütőpapíros tepsire helyezem őket. Megkenem tojás sárgájával és bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Míg melegszik, addig a kiflik kelnek. Lespriccelelm egy kis vízzel, a forró sütőbe beledobok 2-3 jégkockát és beteszem a kifliket. Szép pirosra sütjük őket, majd még forrón vékonyan átkenem egy kis vajjal. Ettől szép fényes és ropogós marad! 




Forrás: Itt

Jó étvágyat!