Kép

Kép

Kategóriák

2013. szeptember 1., vasárnap

LECSÓ


Ahány ház, annyi szokás....szokták mondani! Azt hiszem a lecsóra ez kiválóan illik....hiszen lehet rizzsel, krumplival, édesen, csak a zöldségekből, szalonnával, kolbásszal és még sorolhatnám mennyiféleképp lehet elkészíteni. Nálunk a lecsót mindig férjem készíti, nagy élvezettel és isteni finoman! Tehát a lecsó nálunk így készül:

Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg paprika
  • 6-8 szem paradicsom
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg füstölt szalonna
  • Erős Pista ízlés szerint
A szalonnával kezdünk,. Zsírjára sütjük és ebbe tesszük bele a kockára vágott hagymát. Pár percig pároljuk, majd belemegy a paprika és ha félpuhára főtt a paradicsom is. Víz nem kell hozzá, ereszt elég levet a zöldség! Ha a szalonna nem elég sós, akkor sózzuk és készre főzzük. Friss tönköly kenyérrel és egy kis tejföllel megbolondítva fogyasztjuk.


Jó étvágyat!