Kép

Kép

Kategóriák

2013. október 13., vasárnap

RONGYOS LEVES


Én csak rongyoslevesnek hívom, de a becsületes neve köménymagos tojásleves. Pikk-pakk megvan és mi nagyon szeretjük.....az egyszerűségében van a csoda! 
Gondolkodtam beírjam-e ide a blogba, hiszen annyira egyszerű, hogy egy 10 éves is el tudja készíteni. Aztán arra gondoltam, hátha valakinek mégis szüksége lesz rá, így itt van.

Hozzávalók:
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • 1 liter víz
  • vegeta
  • 4 tojás
Az olajat felhevítem majd beleteszem a lisztet és habzásig "pirítom". Lehúzom a tűzről, teszek bele pirospaprikát, őrölt köményt és felöntöm vízzel. A tojásokat felverem majd a forrásban lévő levesbe csurgatom állandó keverés mellett. Sózom, borsozom, teszek bele egy kevés ecetet, majd ha már újból forr, elzárom alatta a lángot. 

Lehet úgy is készíteni, hogy 6 tojásból 2-őt verünk fel és csurgatunk a levesbe, majd a másik 4-et egészben beleütjük. Ekkor már nem kevergetjük hogy a tojások egyben maradjanak. 

Készíthetjük vöröshagymásan is, ekkor az olajban megfuttatom a lisztet, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, babérlevelet, pirospaprikát, sót, felengedem vízzel és negyed órát főzöm, hogy a hagyma megpuhuljon. Belecsurgatok 2 felvert tojást majd 4-et egészben belecsúsztatok. Pár perc alatt megfő benne az egész tojás, ekkor teszek bele ecetet és tejfölt. Így is nagyon finom! 



Jó étvágyat!