Kép

Kép

Kategóriák

2013. december 29., vasárnap

PIZZA


Nagyon el vagyok maradva a receptírással, fotóm temérdek, időm semmi! :( Lassan utolérem magam remélem és szép lassan felkerül minden, de addig is egy pizzát hoztam, mivel már valami tésztás dolgot kívánt a család. A koszorú formát az interneten láttam meg és egyből megtetszett! Sokszor sütöm, mert nagyon szeretjük, de most rábukkantam Alexa Christinél erre a receptre és gondoltam kipróbálom..... Hát azt hiszem az eddigi pizza receptjeimet eldugom a fiók mélyére! Ha egy szóval szeretném jellemezi akkor azt mondanám: kiváló! :)

Hozzávalók a tésztához:
  • 350 gramm finomliszt
  • 250 gramm kenyérliszt (lehet bele tenni teljeskiőrlésűt is 100 grammot, én most rétesliszttel készítettem mert az volt itthon)
  • 20 gramm friss élesztő (Budafoki)
  • 4 dl hideg csapvíz
  • 65 gramm olívaolaj
  • 15 gramm só
  • 2 ek porcukor
A liszteket a sóval összeszitáltam, a vízben elkevertem a porcukrot és az élesztőt (nem kell felfuttatni), hozzáborítottam a liszthez, és beleöntöttem az olívaolajat. Kézzel épp csak összekevertem és 10 percig pihentettem.
1 ek olívaolajat öntöttem a munkafelületre, lazán beledolgoztam a tésztába, majd újból 10 perc pihentetés következett. Újabb ek olívaolaj, laza dagasztás, 20 perc pihentetés. Ismét 1 ek. olívaolaj, laza dagasztás, 30 perc pihentetés. Majd az utolsó 1 ek olívaolaj, könnyed dagasztás, 30 perc pihentetés és készen áll a tészta a sütésre!
Először ragadni fog, nem kicsit, de nem kell megijedni, ahogy veszi fel az olívaolajat és többszöri kelesztésnek köszönhetően egy rendkívül rugalmas, hólyagos, könnyen kezelhető és nyújtható igazi klassz pizzatésztát kapunk! Tényleg fantasztikus, megéri az időt rászánni!

Ezután a kedvenc pizzakrémünkkel, ami lehet saját készítésű is, sőt azzal az igazi, és a számunkra legizgalmasabb feltéttel süthetjük is! Én egy kicsit elő szoktam sütni mielőtt rátettem a feltétet, de ezt most elmaradt, így is tökéletes lett!
Ha vastagabban szeretjük a pizzát akkor ez az adag 2 nagy gáztepsire elég, ha vékonyabbra akkor kijön belőle 4 darab nagy kör alakú pizza, ez már ízlés dolga.
Mivel a család nagyon éhes volt, így a művészi fotók most elmaradtak, de ez az ízén mit sem változtat! :DJó étvágyat!