Ez a leves az egyik nagy kedvenc nálunk! Tele van finom zöldségekkel, csirkehússal, pikáns és laktató!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 700 g csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 kis fej karfiol
- 150 gramm zölborsó
- 3-4 szem vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 házias levesalap
- só, bors, tárkony
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemelleket felkockáztam, majd felhevített olajban fehéredésig sütöttem. Hozzáadtam a kockára vágott karalábét, a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldborsót, a rózsáira szedett karfiolt és a felszeletelt gombát, szárával együtt. Kevés vizet öntve alá, 10 percig pároltam. Felöntöttem 2,5-3 liter vízzel, beledobtam a megpucolt vöröshagymát egészben, tettem bele házias levesalapot, sót, borsot, tárkonyt és készre főztem. Ha minden megpuhult, beleöntöttem 2 dl 30%-os tejszínt, forraltam egyet rajta és elkészült.
Ebbe a levesben én nem szoktam levesbetétet tenni, mert a sok zöldségtől épp elég sűrű és kiadós!
Ebbe a levesben én nem szoktam levesbetétet tenni, mert a sok zöldségtől épp elég sűrű és kiadós!
Jó étvágyat!
Jò lehet megfõzõm .
VálaszTörlésJò lehet megfõzõm .
VálaszTörlés