Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. mangalica zsír
- fél kiló csiperke gomba
- fél kiló laska gomba
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors pirospaprika, erős paprika
- 1 tojás
- víz
- liszt
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
Előveszünk egy tetszőleges lábast, és a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.
Rátesszük a nagyobb szeletekre vágott gombákat, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már összeesett és levet eresztett, rászórjuk a pirospaprikát. Kevés vizet aláöntve, időnként megkeverve, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Ekkor levesszük a fedőt és hozzáadjuk a tejfölt. Összekeverjük és pár percig főzzük, ha kell utána ízesítünk.
Egy nagy lábasban felteszünk vizet, majd amikor már majdnem forr, elkészítjük a galuskát.
Egy tálba beleütjük a tojást, ezt villával egyneművé keverjük, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem nagy részét, majd felöntjük, annyi vízzel, amennyi galuskát szeretnénk készíteni. Én most kb. fél liter vizet adtam a tojásos keverékhez. Kicsit összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű legyen. Ezzel már csak épp összeforgatom, nem kell simára keverni! Közben a vizünk felforrt, dobok abba is egy teáskanál sót, egy kis olajat, majd beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük.
Tálaláskor a galuska tetejére teszek a gombapaprikásból, kicsi tejfölt rá, és megszóróm a maradék petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése