A vasárnapi ebéd mellé desszertnek egy olyan süteményt kerestem, ami hamar összedobható, nem kell sütni, mivel a sütőm foglalt volt, mutatós és nagyon finom. Így előkerestem régi kis "szakácskönyvem", amibe még azokat a receptek írogattam, amiket otthonról Anyukámtól és Nagymamámtól hoztam. Mivel egy keksztekercs alap, sokaknál megtalálható, de ami nagyon hasonlított itt található. Így egy gesztenyés sütire esett a választásom, aminek a család kimondottan örült, mivel igazán nagy kedvenc!
Hozzávalók:
A torta aljához:
- 3 csomag gesztenyemassza ( nekem 200 grammosak voltak egyenként)
- 20 dkg darált keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 ek. rum
- annyi tej, amennyivel a tészta összeáll
A fentieket egyneművé gyúrom, majd egy 26 cm-es kapcsos tortaformába, egyenletesen belelapogatom.
A gesztenyés massza tetejét én megszórtam rumos meggyel, amit Anyukám készített, majd betettem a hűtőbe, míg a krém elkészült.
Krém:
- 2 csomag vanílíapuding
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 ek. vanília aroma
A pudingporból és a tejből sűrű krémet főztem majd hideg helyre tettem. Amíg hűlt, a vajat a cukorral és a vanília aromával habosra kevertem, majd hozzáadtam a már hideg vaníliakrémet és az egészet egy robotgép segítségével alaposan összedolgoztam. Ezt a krémet a gesztenyés alapra simítottam, majd ismét hidegre tettem, míg a tejszínhabot elkészítettem.
Tejszínhab:
- 3 dl tejszín
- 2 ek. porcukor
- 2 zacskó habfixáló
Díszítés:
- 1 tábla tejcsoki
- csokilencse
A hideg tejszínhabot elkezdtem verni, majd hozzáadtam a cukrot és a habfixálót és a robotgépet addig dolgoztattam, míg jó kemény nem lett. Ekkor a pudingos krém tetejére simítottam. 1 tábla Milka csokit elcsórtam a lányomtól, ráreszeltem a tejszínhab tetejére, és megszórtam csokilencsével. Azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése