Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 20 dkg vargánya
- 5 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kk. liszt
- 1 dl tejszín
- 3 dl víz
- 0,5 dl fehérbor
- só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítés:
A felhevített vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és sózzuk borsozzuk. Ha összeesett, kiveszünk belőle pár kanálnyit, a többire rászórjuk a kiskanálnyi lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Forralunk rajt egyet, majd a tűzről levéve, összeturmixoljuk. beleöntjük a fehérbort és a tűzre visszatéve, kiforraljuk. A félretett gombát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor a krémleves tetejére szórjuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése