Nagyon szeretjük a csirkemájat, sokféleképpen elkészíthető-variálható, Apuka nagy kedvence!
Ezt az ételt, kb. fél éve kóstoltam meg először a barátnőmnél, megmondom őszintén, először furcsának tűnt az alma és a csirkemáj kombinációja. Ám mindez csak addig tartott, amíg meg nem kóstoltam! Szerettem volna forrást megjelölni, de sajnos nem akadtam rá, viszont szívesen megköszönném a "feltalálónak"! A neten sok variációja van fent, ennek megfelelően alakítottam és is, a saját ízlésünkre. Azóta igazi kedvenc lett belőle, hol zsályával, hol petrezselyemmel készítem, de a fűszerezés ízlésünknek megfelelően variálható. Igazán harmonikus ízvilág, mindenkinek ajánlom!
Hozzávalók:
- 1 ek. kacsa vagy libazsír
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- kb. fél kiló alma
- 70 dkg csirkemáj
- 1 dl almabor
- 1 csokor petrezselyem vagy zsálya
- só, bors
- pár szem pirított dió
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és ha elérte a megfelelő hőfokot, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagymát. Pár percig pároljuk, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és lepirítjuk. Ha ezzel kész vagyunk, borsozzuk, hozzáadjuk a magházától megszabadított, cikkekre vágott almát, és felöntjük az almaborral. rázogatva addig sütjük, míg a máj megpuhul, és az alma egy kicsit összeesik. Rádobjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és zsírjára pirítjuk. Ha zsályát használok, akkor a felforrósított zsiradékba először azt dobom bele, majd kiszedve és félretéve következik a hagyma, máj, alma stb....
Tálaláskor megszórom pár szem pirított dióval, friss almaszeletekkel és lilahagyma csíkokkal díszítem.
Burgonyapürével, hagymáskrumplival vagy hercegnő burgonyával tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése