Hamarosan itt az eperszezon, és bár a gyümölcs önmagában is isteni finom, számos felhasználási módja akad a konyhában is. Most egy olyan receptet hoztam, ami nagyon egészséges, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják....
Hozzávalók:
- 500 gramm túró
- 3 egész tojás
- 130 gramm aprószemű zabpehely
- 70 gramm cukor vagy ennek megfelelő porédesítő (xilit)
- csipet só
- 1 ek. vaníliaaroma
- apró szemű eper vagy szamóca tölteléknek
A hozzávalókat alaposan összekevertem, és hagytam legalább 20 percet pihenni. Ez alatt az idő alatt, a zabpehelyszemek megduzzadnak, és magukba szívják a nedvességet. Én reggel gyorsan összekeverem, és kifőzésig félreteszem. Bő, sós vizet felforralom, majd enyhén vizes kézzel gombócokat formálok a masszából. Mindegyik közepébe egy eperszemet nyomok, megigazítom a gombócot és a forrásban lévő vízbe teszem őket. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1 percig főzöm és leszűröm.... Tetszés szerint kókuszreszelékbe, mákszemekbe, pirított zsemlemorzsába forgatom őket, és eperöntettel tálalom.....
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése