Nagyon szeretjük a magos kenyereket, ezért a tegnapi kiflik után, ma Limara sokmagvas rozsos kenyerére esett a választásom. Semmit nem módosítottam rajta, minden épp úgy tökéletes, ahogy Ő megalkotta! Egyedül a formája más, de ez az ízén mit sem változtat!
A kenyér sütése ebben az esetben is előző este indul, mint ahogy már megszokhattuk.
Az öregtésztát, most szintén Limara receptje alapján készítettem el.
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 2 ek. joghurt
- 200 gramm öregtészta
- 2 ek. olaj
- 2 tk. só
- csipet aszkorbinsav
- 100 gramm rozsliszt
- 400 gramm BL 80 kenyérliszt
- 1 tk. barnacukor
- 12 gramm friss élesztő
- 1-1 ek. len, napraforgó, szezámmag
- 1-1 ek. pehelymix és hajdinapehely
Minden hozzávalót beletettem a kenyérsütő üstjébe, és 20 perc alatt kidagasztottam. Ha végzett a gép, lisztezett felületre borítottam, kicsit átgyúrtam, majd 20 percig pihentettem a tésztát. Az idő leteltével újból átgyúrtam, majd 20 perc elteltével megformáztam, és hagytam duplájára növekedni. Ez idő alatt a sütőt 220 fokra felmelegítettem, aljába vizet tettem. A formázott kenyeret és a jénai tetejét is, a megszokott módon bespricceltem vízzel , majd a sütőpapírral bélelt edénnyel együtt betettem a sütőbe. A jénai tetejét ez alkalommal végig rajthagytam, és a hőfokon sem változtattam. Sütőtől függően 45-50 perc alatt szép pirosra sül.
Jó étvágyat!
Szia Éva!
VálaszTörlésA receptek közt keresgélve találtam rád.
Látom nem olyan régóta írod a blogod de már most szuper recepteket hozol:)
Már ki is néztem magamnak kettőt: a sütés nélküli gesztenyés tortát és a zselés patkót.
Sok sikert!
Kérlek nézz be hozzám is, megtisztelnél vele! :http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/
Kedves Judit!
VálaszTörlésRészemről a megtiszteltetés! Csodálatos a blogod, fantasztikus képekkel és receptekkel! Valóban pár hete indítottam a blogomat, részint egy barát invitálására, másrészt családom és barátaim kedvtelésére. Bőven van még mit tanulnom, és remélem egyszer megközelítőleg az enyém is olyan szép és tartalmas lesz, mint a tiéd! Ha nem haragszol, felvettelek a bloglistámra, mert elkápráztatott amit láttam! Köszönöm szépen a visszajelzést, és szívesen fogadok minden tanácsot, amit adnál nekem.