Ma nagylányom Szandi buktát sütött! Annyira szépek lettek, és olyan büszke vagyok rá, hogy muszáj megmutatnom..... A kelt tészta alapját Limara blogjában találhatóak szerint készítette....
Hozzávalók:
- 600 gramm liszt
- csipet só
- 1 egész tojás
- 2 sárgája
- 3 dl tej
- 25 gramm élesztő
- 60 gramm lágy vaj
- sütésálló baracklekvár
- 1 tojás a tetejére a kenéshez
Elkészítés:
Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, közepébe ütjük a tojást és a sárgákat, hozzáadjuk a vajat, tejet és a felfutott élesztőt. Dagaszthatjuk kézzel, vagy a kenyérsütőgép üstjen is. Szép hólyagos, rugalmas tésztát kapunk. Hagyjuk duplájára kelni, majd lisztezett felületre borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 8 cm-es négyzetekre vágjuk, megtöltjük lekvárral és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, nem túl szorosan egymás mellé, hogy legyen helyük kelni, de a tepsit mégis kitöltsék. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, addig a buktáink szépen pihennek és kelnek. Tetejüket megkenjük tojással, majd kb 30 perc elteltével betesszük a sütőbe. Szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivéve, hagyom a tepsiben hűlni..... Porcukorral meghintve tálaljuk....
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése