Az alaprecept Limara fahéjas kalácsa itt, kicsit más formába öntve. Nagyon szeretjük a fahéj ízét, ezért ilyen-olyan formában, sokszor kerül az asztalra.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 ek.tejpor
- 3 ek. cukor
- 1 egész tojás
- 1 sárgája
- kb. 3 dl tej
- 6 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- kb.8-10 dkg olvasztott vaj
- fahéjas cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A szokásos módon, az vaj kivételével mindent beleteszek a dagasztógépbe, elindítom a programot, majd kb. 10 perc után teszem hozzá a 6 dkg olvasztott vajat. Még dagasztom 10 percig, majd a gépet kikapcsolva, duplájára kelesztem a tésztát. Lisztezett felületre borítom, majd 2-3 darabba vágom, attól függően, milyen formákat szeretnék adni a kalácsnak. Kinyújtom vékonyra, megkenem olvasztott vajjal, megszórom fahéjas cukorral, megformázom, és sütőpapíros tepsire rakosgatom őket. Megkenem egy kis cukros tejjel a tetejüket és amíg a sütő el nem éri a 180 fokot, hagyom őket pihenni, majd szép pirosra sütöm. Tűpróba itt sem árt.
Ezen a linken nagyon jól látható a pillangó formázása: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2BNmptUC52Y#
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése