Ehhez a mutatós és finom süteményhez, Limara foszlós kalácsának receptjét vettem alapul, itt-ott kicsit többet beletéve némely hozzávalóból. Alapötlet itt.
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 1 egész tojás
- 1 fehérje
- 1 mokkás kanál só csapottan
- 3 ek. cukor
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
A hozzávalókat bepakolom a kenyérsütőgép üstjébe, és 20 perc alatt kidagasztom. Ha kész, a gépet kikapcsolom és hagyom duplájára kelni. Ha megkelt, lisztezett felületre borítom, és kettő egyforma darabra vágom. Az első darabot téglalap alakúra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom egész mákszemekkel, kristálycukorral, a szélétől 4 centimétert elhagyva. Ide, erre az üres részre kerül a feldarabolt zselécukor. Lenti ábrán pontosan látszik, hogy csináltam. A zselécukros végétől elkezdem tekerni középig, majd a másik oldalával is ugyanígy járok el. Felszeletelem kb. 3 centis darabokra, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, egymástól távolabb, mert még kelni fognak. Tetejüket megkenem a megmaradt tojássárgájával, amihez adok egy csöpp tejet. Bekapcsolom a sütőt 180-200 fokra és amíg bemelegszik, hagyom őket pihenni, majd pirosra sütöm. Amíg sül az első adag, elkészítem a másikat is, hogy mire az első adag kisül, tudjam cserélni és sütni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése