Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1 tk. só
- 5 dkg puha vaj
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg joghurt
- 60 dkg liszt
- fél csomag mazsola
- 1 tojás a kenéshez
Töltelékhez:
- 7 nagy alma
- cukor
- fahéj
- 1 vaníliás puding
- 3 dl almalé
Elkészítés:
A tészta hozzávalói kenyérsütőgép üstjébe teszem és 20 perc alatt kidagasztom. Ha végzett, kikapcsolom a gépet és duplájára kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom, lereszelem, majd a levéből kinyomom. Az így kapott almaléből 3 dl félreteszek, a többit örömmel megiszom. A pudingport kikeverem a cukorral és az almalével, majd mikróba sűrűre főzöm, és kihűtöm. az almához hozzákeverem a fahéjat, majd a hideg pudingot, kóstolás után ha kell még édesítem. Közben a megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, és 24 egyenlő részre osztom. Az első gombócot vékonyra nyújtom, teszek rá az almás töltelékből, majd a következő vékonyra nyújtott lapot ráhelyezem. Derelye vagy pizza vágóval 1 cm távolságra bevagdosom, de nem vágom át, a szélétől 0,5 cm-re megállok. Kicsit széthúzzuk, majd összetekerjük, és mint a kígyót gömbölyítjük. A folyamatábrán szépen látszik a menete.... Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem tojással és amíg a sütő felmelegszik 180 fokra, addig pihentetem. Tűpróbáig sütjük. Még forrón megkenem olvasztott vajjal és megszórom kristálycukorral.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése