Nagyon szeretek kreatívkodni a konyhán kívül is, de mikor megláttam Limara oldalán a krokodilt, azonnal elhatároztam, hogy én is megcsinálom! Az alaprecept Tőle származik, kicsit változtattam rajta.Egy nagyon jól formázható, könnyen kezelhető, finom kalács! Nagy tisztelője vagyok, sokszor nézegetem a blogját, mindenkinek csak ajánlani tudom!
- 2,5 dl langyos tej
- 1 tojás
- 10 dkg tejföl
- 2 ek. olvasztott vaj
- 3 ek. cukor
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
Én egy kicsit több tejet tettem hozzá, de ez lisztenként változhat. Nem túl lágy, rugalmas tésztát kell kapjunk.
Töltelék:
- 6-8 alma
- 1 csomag vanília puding
- 3 dl, az almának kinyomott leve
- fahéj
- mazsola
- 5 ek.cukor, vaníliás cukor
- citromlé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a megszokott módon, a kenyérsütőgép üstjébe helyeztem, majd 20 perc alatt kidagasztottam. Ha végzett, hagytam duplájára kelni. Amíg kelt, elkészítettem a tölteléket.
Az almákat meghámoztam, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A levéből kinyomkodtam, 3 dl félretettem.
A vaníliás pudingot összekevertem a cukorral, vaníliás cukorral, és az alma levével, majd a mikróba téve sűrűre főztem. Kicsit hagytam kihűlni, majd a kinyomott almát (nem kell megdinsztelni) összekevertem a fahéjjal és a pudinggal és a mazsolával. Megkóstoltam, ha szükséges még lehet bele tenni egy kis citromlevet, cukrot fahéjat.
A megkelt tésztát, téglalap alakúra nyújtottam, ráhelyeztem az almás tölteléket, majd a lent található fázisfotó alapján megformáztam. Tojással lekentem, és ollóval egy kicsit megcsipkedtem.
Amíg a sütő bemelegedett 180 fokra, addig kelni hagytam, majd 20-25 perc alatt készre sütöttem. Ha nagyon pirulna, itt is érdemes egy fóliával letakarni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése