Lányaim imádják a pizzát, így elég sokszor fordul meg a konyhában, hiszen sokkal finomabb a házi, mint amit rendelni lehet.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz (lehet több is, lisztfüggő)
- 0,8 dl olivaolaj
- 1 tk. só
- oregáno
Mártáshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz sűrített paradicsom
- kevés víz, ha szükséges
- oregánó, bazsalikom, só, bors, cukor
Feltéthez:
- ki mit szeret
- sajt
Elkészítés:
A tésztához valókat a már megszokott módon, kenyérsütőgép üstjébe teszem, és 20 perc alatt kidagasztom.
Ha kész, duplájára kelesztem. Ez alatt az idő alatt elkészítem a paradicsom szószt. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre dinsztelem, hozzáadom a paradicsom pürét, az átnyomott fokhagymát, fűszereket, kevés vizet ha igényel és sűrűre főzöm.
Ha a tészta megkelt, sütőpapírral bélelt gáztepsibe nyújtom, és 180 fokon kicsit elősütöm. Amikor a tészta teteje már kezd "szilárdulni", kiveszem és megkenem a paradicsom szósszal, majd az általunk kedvel feltéttel sűrűn megpakolom, megszórom bőségesen sajttal és készre sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése