Hozzávalók:
- 3 dl tejszín (lisztfüggő)
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 mk. só
- 3 ek. burgonyapehely vagy 2 ek. tejpor
- 4 ek. cukor
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Ha az élesztő is felfutott, ezt is hozzátesszük, majd elindítjuk a dagasztóprogramot. Ha kevés lenne a folyadék, öntünk még hozzá tejet vagy tejszínt. 20 perc elteltével, a gépet kikapcsoljuk, és a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és 16 egyenlő részre osztjuk. Az első gombócból rudat sodrunk, majd "csomót kötünk rá, a lenti ábra alapján. Ollóval bevagdossuk a farkát, még 1-2 helyen megcsipkedjük, szeme helyére borsot teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, majd amíg a sütő bemelegszik 180-200 fokra, pihentetjük. Tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése