Egy cseppet sem könnyű ételt hoztam mára, ám amikor megláttam a pultban a gyönyörű csontozatlan csülköket, nem tudtam neki ellenállni. Nagyon szeretjük, kevés is elég belőle, hiszen nagyon laktató.
Hozzávalók a pácoz:
- 1-1,5 dl olaj
- 2 ek. mustár
- 1 ek. méz
- 2 szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt feketebors
- só
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 5 db kicsontozott csülök (nekem ez 1,90 kg volt)
- 2 fej fokhagyma
- 1,5-2 dl fehérbor
A rozmaringról lecsipegettem a leveleit és apróra vágtam. Egy kisebb tálkába beleöntöttem az olajat, mustárt, mézet, a rozmaringot, az átnyomott fokhagymát, sóztam, borsoztam, tettem bele kevés őrölt köményt és pirospaprikát, majd alaposan összekevertem. Nyugodtan kóstoljuk meg és ha valamelyik fűszerből többet tennénk, akkor javítsunk az ízén.
A húst megmostam, majd elővettem egy tepsit. Az elkészített páccal alaposan bekentem a húsokat, majd 1-2 fej fokhagymagerezdet pucolatlanul rászórtam. Aláöntöttem a bort és fóliával letakarva 1,5-2 órát sütöttem 180 fokon.
Amikor már vajpuha levettem a fóliát és átkapcsoltam grillre a sütőt. Mindkét felét szép pirosra sütöttem.
Ha sütés közben kellene alá még folyadék, pótoljuk borral vagy vízzel. A sült fokhagymánál finomabb nincsen, csak ki kell nyomni a héjából és máris ehető!
Petrezselymes burgonyával és tejfölös uborkasalátával tálaltam.
A petrezselymes burgonyához megfőztem a krumplikat majd leszűrtem. A sülthús visszamaradt zsírjában pirítottam zsemlemorzsát, rászórtam az apróra vágott petrezselymet, átforgattam 1-2 keveréssel és ráöntöttem a megfőtt burgonyára. Alaposan összeráztam és tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése