Ha szeretitek a hús és gyümölcs párosítást, akkor ez biztos sikert fog aratni! Semmi extra, mondhatnám rém egyszerű recept, hamar készen van, még az is el tudja készíteni, akinek most lesz először fakanál a kezében.
Mi nagyon szeretjük, pedig mondhatnám azt is, hogy a család elég "parasztgyomrú" és ez a fogás még véletlenül sem illik ebbe a kategóriába! Ennek ellenére a férjem is odavan érte!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 doboz Pilos főzőtejszín (500 ml és 20%-os)
- friss ananász vagy 1 kis dobozos darabolt ananászbefőtt (340 gramm nettó töltősúly)
- olaj
- 1,5-2 ek liszt
- só
- bors
- vegeta
- őrölt gyömbér
- ízlés szerint mazsola
A csirkemelleket megmosom, kettészelem hogy vékonyabb legyen, majd keskeny csíkokra vagy kockákra darabolom. A vöröshagymát apróra vágom, majd kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a húst és "pirosra" sütöm. Először ki fog fehéredni, majd kiadja magából a vizet és ezután lehet megpirítani. Sózom, borsozom, teszek rá gyömbért, vegetát, összeforgatom és öntök alá egy kevés vizet. Pár perc múlva a csirkemell csíkok meg is puhulnak. Szórok rá 2 evőkanál lisztet, összekeverem, majd felöntöm a tejszínnel. Ha szükséges kevés vizet még lehet alá önteni, függ attól is milyen tejszínt használunk! Teszek rá még vegetát ha nem lenne elég sós, majd beleteszem a darabolt ananászt. Összeforralom és párolt rizzsel tálalom. Tetejét megszórom mazsolaszemekkel vagy a párolt riszt gazdagítom vele. Ha konzerv ananászból készítem, akkor a levét leöntöm, csak a gyümölcsre lesz szükségünk belőle.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése