Csodafűszerként is emlegetik a gyömbért, mivel tisztít, gyógyít, sőt vágykeltő is! A kínai és az indiai ételek alapvető fűszere. Az ókori görögök emésztést elősegítő tulajdonsága miatt, étkezések után, kenyérrel együtt ették, később beledolgozták a kenyérbe, innen ered a gyömbérkenyér. Kiváló húsokhoz, süteményekhez, teának, de sört is készítenek belőle.
Hozzávalók:
- 1 tonhalkonzerv
- 1 ek. tejföl
- 1 ek. majonéz
- 1 kk. mustár
- só, bors
- ízlés szerint snidling és petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 mokkáskanálnyi friss reszelt gyömbér
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és akár friss kenyérrel, akár pirítóssal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése