Náluk sűrűn előforduló krémleves, nagyon szeretjük. Hamar elkészül, és egy hidegebb napon igazán jólesik.
Hozzávalók:
- 50 gramm vaj
- 1,5 fej fokhagyma
- 1,5 ek. liszt
- 3 dl tejszín
- 1 liter húsleves vagy víz
- só
- bors
- ha vizet használunk, akkor 1 házi levesalap
A felolvasztott vajon pár percig párolom a megpucolt és áttört fokhagymát, majd megszórom liszttel, és egy kevés őrölt borssal. Felengedem a tejszínnel és az alaplével, megsózom, majd újraforrástól számítva 10 percig főzöm. Én tálalás előtt átszűröm, mert a család nem szereti ha a leves "darabos".....
Legfinomabb cipóban tálalva, de ennek híján reszelt sajttal bőven megszórva, egy kis szalonnapörccel gazdagítva is isteni!
Legfinomabb cipóban tálalva, de ennek híján reszelt sajttal bőven megszórva, egy kis szalonnapörccel gazdagítva is isteni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése