A bagettek lényegében a Zürichi kenyér tésztájából vannak, annyi különbséggel, hogy pirított hagyma került bele..... nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók előző este:
Hozzávalók előző este:
- 250 gramm liszt
- 165 ml víz
- 6 gramm élesztő
Kidagasztom és a kezemmel körbeolajozom, majd egy folpackal letakart edényben másnapig a konyhapulton hagyom.
Következő nap folytatom:
- 300 gramm liszt
- 75 gramm tönkölyliszt
- 210 ml víz (ez lehet 1-2 evőkanállal több, lisztfüggő)
- 20 gramm vaj
- 10 gramm friss élesztő
- 12 gramm só
- + az összes öregtészta
Ízesítésnek:
- 1 jó nagy fej hagyma + kevés vaj
A hagymát összevágom nem túl apróra, majd egy kevés vajon megpirítom. Félreteszem és amíg hűl, a többi hozzávalóból bedagasztom a tésztát. Amikor már szép hólyagos, sima és rugalmas, beledagasztom a kihűlt pirított hagymát is, majd 30 percig kelesztem. Ezután átgyúrom, majd újabb 20 perc kelesztés következik. A kelesztési idők függnek az otthonunkban lévő hőmérséklettől is, így lehet rövidebb és hosszabb is. Amikor megkelt 4 darabba vágom, megformázom és sütőpapíros tepsibe helyezem őket. Duplájára kelesztem, bespriccelem vízzel és gőzös sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése