Ismét a fedélzeten! Nagyon kellemes és boldog napokat töltöttünk együtt a családommal Angliában, ám hazaérve felhalmozódott a munka. Még csak most kezdek magamhoz térni, de már olyan messzinek tűnnek a pihenőnapok! Biztos Ti is észrevettétek már, hogyha igazán stresszmentesen és aktívan pihenünk, akkor a napok csak úgy szaladnak! Ennek ellenére úgy érzem, feltöltődtem az év hátralévő hónapjaira.....
Egy finom levest hoztam ma Hankkától, aki szereti a zellert biztos nem fog benne csalódni!
Hozzávalók:
- 400 gramm felkockázott zeller
- 200 gramm felkockázott alma
- 200 gramm felkockázott burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- húsleves
- só
- őrölt bors
- 1 dl tejszín
- pirított mandulaszeletek
- levesgyöngy
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a zellert és pár percig együtt pároltam. Ezután beletettem a krumplit és az almát, sóztam, borsoztam, majd felöntöttem annyi húslevessel, amennyi ellepte. Amikor minden puhára főtt összeturmixoltam, belekevertem 1 dl tejszínt, majd kellő sűrűségűre hígítottam húslevessel. Egyet rottyantottam rajta és kész is volt. Pirított mandulaszeletekkel vagy levesgyöngyel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése